069 700 3337 Kërko

https://ascad.org
069 700 3337

Epilimi i Qimeve me Laser

Nëse keni qime në buzën e siperme-mustaqe,mjeker,gushe,favorite, në sqetulla, këmbe, ose shpine, është e sigurt që do të kaloni shumë kohë duke u rruajtur, depiluar apo shkulur qime të padëshiruara, si me brisk , dyll apo makine, si trajtime standarde të heqjes së qimeve , nuk është çudi që heqja e qimeve me lazer është një nga procedurat dermatologjike të kryera më shpesh pasi dhe rrezultatet jane me te mirat. Ekspertët tanë të certifikuar nga bordi dermatologeve në heqjen e qimeve me të lazer do ju shpjegojne mundesine e trajtimit që është me e sakta për ju.

Çfarë është heqja e qimeve me lazer? Heqja e qimeve me laser është një procedurë jo invazive e kryer nga një dermatolog i certifikuar nga bordi, në të cilin mjeku synon qe me anen e një rreze pulsuese të dritës në folikulin e flokut te padëshiruar te shkaktoje demtim te tij. Lazeri thithet nga  melanina  në folikulin e flokut ,e cil e ngroh dhe e shkatërron atë me ane te procesit te fototermolizes selektive, duke e ngadalësuar ridaljen e saj. I gjithë procesi është relativisht pa dhimbje, dhe pacientët zakonisht marrin rezultate të shkëlqyera pas disa trajtimeve.Zakoonisht 5-6 trajtime cdo 4-6 jave. 

Kush është një kandidat i mirë për heqjen e qimeve me laser?

Dermatologët tanë ekspertë  ne kete fushe kryejnë trajtime për heqjen e qimeve tek burrat dhe gratë të cilët kërkojnë të ndalojnë rutinen e përditshme të heqjes së qimeve në favor të një zgjidhjeje afatgjatë.Kandidat  me i mirë është një pacient me lëkurë të celet dhe qime te erreta , që kërkon të heqë qafe qimet e padëshiruar në ndonjë nga zonat e mëposhtme:  fytyrë, qafë,zona e Bikinit,shpina,këmbët,gjoks,buza e sipërme,sqetulla. Për shkak se dermatologët tanë duan t'ju ndihmojnë të gjeni zgjidhjen më të mirë për të hequr qafe qimet e padëshiruar, ata janë përgjigjur disa pyetjeve të bëra shpesh për të sqaruar ndonjë shqetësim që mund të keni. 

Pyetje: Cila metode është më e mirë: heqja e qimeve me lazer apo elektrolize?

pergj: Të dyja metodat e  heqjes se qimeve me lazer dhe elektroliza heqin qimet e padëshiruara; megjithatë, ata e bëjnë këtë në mënyra shumë të ndryshme. Heqja e qimeve me lazer përdor një rreze të ulët të energjisë duke synuar dhe shkatërruar folikulin e disa qimeve në të njëjtën kohë, ndërsa elektrolizë djeg qimet e padëshiruara te nje folikuli në një kohë, duke e bërë atë një proces shumë më të gjatë. Lëkura  ku jane qimet ka prirjen të jetë më e dhimbshme kur aplikojme metoden me elektrolize.

Pyetje: Çfarë do të përjetoj pas trajtimit të heqjes së qimeve me laser? 

pergj: Efektet anësore të lidhura me heqjen e qimeve me lazer zakonisht janë minimale. Ju mund të përjetoni skuqje, ënjtje ose inflamacion rreth folikujve të qimeve, por kjo zvogëlohet brenda 1-3 ditëve pas trajtimit. Mund të ndodhë një ndryshim i përkohshëm në ngjyrë, ndriçim ose errësim rreth zonës së trajtimit, por ndryshimet e përhershme janë të rralla.

Pyetje: Pse duhet të heq qimet me laser? 

pergj: Ka shumë përfitime me  marrjen e trajtimit të heqjes së qimeve me laser. Për shembull, heqja e qimeve me laser është një zgjidhje afatgjatë për të hequr qafe qimet e padëshiruara, shumë zona të trupit mund të trajtohen shpejt dhe procedura synon vetëm qimet e padëshiruara, duke lënë indin përreth të padëmtuar. Pyetje: Sa kushton heqja e qimeve me laser? pergj: Për shkak se shumica e flokëve të padëshiruar dhe zonat e trupit ndryshojne nga një pacient në tjetrin, është e vështirë të jepet një cmim i sakte. Megjithatë, mjekët tanë do të jenë të lumtur të diskutojnë me per dëshirat tuaja dhe të krijojnë një plan trajtimi që do të ishte më i mirë për ju.

 Pyetje: Kam qime të padëshiruara, por nuk jam i sigurt nëse jam një kandidat i mirë për heqjen e qimeve me laser. Cfare duhet te bej?

 pergj: Kontaktoni dermatologun  kozmetik qe punon me lazer në Qendrën Venus për të planifikuar një konsultim. Dermatologët tanë të certifikuar nga bordi Dermatologeve do të jenë të lumtur të diskutojnë opsionet e trajtimit të heqjes së qimeve me ju.  

Pyetje:Sa trajtime me nevojiten per te hequr qimet me Laser?

Zakonisht nevojitet 5-6 trajtime per trupin dhe seancat behen cdo 6 jave kurse per fytyren meqenese stimulimi dhe receproret hormonal androgenic jane me te shumte te lokalizuar ne fytyre dhe faza anagene e rritjes se flokut eshte me e shpeshte per zonat e ndryshme te fyutres atehere do duhen te pakten 2-4 seanca me teper me laser dhe diferenca kohore e laserit do jete cdo 4 jave te pakten 4 seancat e para,me pas behet vleresimi nga specioalisti dermatolog I certifikuar sesi do te vazhdohen procedurat.Telefononi Kliniken Venus Center per aplikimin me Laser Sot!Nëse jeni si miliona njerëz duke u përpjekur për të hequr qimet e padëshiruara na telefononi sot në 0035542364399 /0682293633 për të planifikuar një konsultim me një specialist lazeri per  heqjen e qimeve. Këtu në Venus Center ne përpiqemi të plotësojmë nevojat e pacientëve tanë me kujdesin më të mirë të mundshëm, teknikat më të fundit dhe pajisjet më të fundit. Nëse jeni duke kërkuar për heqjen e flokëve të lase Alexandri ne Shqiperi, na kontaktoni sot. 

 Dr.Brunilda Bardhi

Dermatologe